Combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea a contractat un credit în valoare de 700.000 de euro de la GarantiBank International NV- sucursala România, pe o perioadă de un an, destinaţi „finanţării activităţii curente”.

„Pentru finanţarea activităţii curente, în baza aprobării Consiliului de Administraţie din 22.04.2009, societatea a încheiat cu GarantiBank International NV- sucursala România contractul de credit nr.4868/20.05.2009, în valoare de 700.000 Euro, cu scadenţa în data 01.05.2010. Garantarea acestui împrumut se realizează cu gaj asupra tuturor conturilor deschise de societate la bancă, bilet la ordin în alb şi cesiuni de creaţe”, se precizează într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti semnat de către director general al Oltichim, Constantin Roibu.

Oficiali ai companiei au declarat pentru CAPITAL Online că nu sunt probleme de lichiditate la Oltchim şi că banii vor fi utilizaţi pentru achiziţionarea de materii prime.

„Banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de materii prime. Nu avem probleme de lichiditate, de plată a salariilor sau lucruri de genul acesta”, au declarat sursele citate.

Oltchim intenţionează să investească 500 de milioane de euro până în anul 2012, bani pe care îi va obţine din împrumuturi, pentru care va solicta garanţii de stat în proportie de 80%, potrivit ministrului Economiei, Adrian Videanu.

Acesta susţine că România va solicita acceptul din partea Comisiei Europene înainte de a emite garanţiile.

În momentul de faţă, dosarul se află la Consiliul Concurenţei, Oltchim depunând deja documentaţia completă, potrivit oficialilor companiei.