”În total am vîndut peste zece caiete. Însă, aș trage o concluzie pe 18 septembrie (n.r. – când vor fi deschise ofertele cu preţul propus de investitorii interesaţi să cumpere combinatul)”, a spus Vulpescu miercuri, la un eveniment organizat de Bursa de Valori București, pe tema privatizărilor companiilor listate. Acesta a subliniat că ”o altă veste bună”, în curs de construire, este că băncile nu au declinat în vreun fel disponibilitatea de a continua să sprijine combinatul chimic.
”La nivelul băncilor, situaţia Oltchim este înţeleasă într-un cadru mai larg. Ele spun că sunt dispuse, alături de Ministerul Economiei, să participe la reluarea funcţionării Oltchim”, a subliniat oficialul. Totodată, potrivit acestuia, una din probleme combinatului este şi reluarea operării, ”cea mai urgent chiar”, pentru că niciun ”due-dilligence” nu se poate face pe o companie industrială oprită. ”Încercăm acum să asigurăm plata integrală a salariilor pe iulie şi credem că vom reuşi. Oltchim are de ieri conducere executivă operaţională", a adăugat Vulpescu.
Strategia de privatizare a Oltchim a fost schimbată acum două săptămâni, prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acţiuni deţinut de stat, adică 54,6% din capitalul social, şi a creanţelor Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului şi Electrica, reprezentând 1,8 miliarde de lei sau 56% din datoriile companiei.