”În urmă cu câteva minute (ora 12,20 – n.r.) a fost pornit compresorul de clor VRZA, utilajul cel mai important al secţiei de Electroliză cu Membrană. Va intra în probe 48 de ore şi dacă lucrurile merg bine, de miercuri efectiv începe producţia. Aici lucrează direct 100 de salariaţi la care se adaugă alţi 200 la instalaţiile adiacente secţiei”, a spus Cernev, citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, conducerea Oltchim a renegociat contractele cu Salrom şi Electrica Furnizare, astfel încât combinatul vâlcean să poată fi repornit în această săptămână.

Secţia Electroliza cu membrană produce leşie de sodă, acid clorhidric, hipoclorit de sodiu, hidrogen şi clor.

Astfel, după aproape două luni, de la sfârşitul lui august, Oltchim şi-a reluat activitatea, traversând cea mai grea perioadă în cei 40 de ani de când la Râmnicu Vâlcea funcţionează acest combinat.

Pe 23 august combinatul a fost oprit din cauza datoriilor pe care societatea le-a înregistrat în ultimii patru ani. Salariaţii şi-au recuperat în urma protestelor restanţele salariale iar conducerea a fost schimbată. În luna septembrie combinatul a trecut printr-un proces eşuat de privatizare.