"Eu am crescut într-o comună din Dolj, Poiana Mare se cheamă, celebră în toată România şi nu numai în România, şi în toată Europa pentru producţia de tomate. Plecau zilnic 20 de vagoane cu tomate în Germania. Şi constatam vara trecută că pe pieţele din Craiova se vindeau roşii din alte ţări. Am spus că este inadmisibil să se întâmple aşa ceva. Am avut atunci o discuţie mai mulţi şi aşa a apărut ideea programului de tomate în România care începe într-adevăr să îşi arate roadele. Aşa a apărut şi programul despre carnea de porc şi toate celelalte programe pe care le-a prezent domnul ministru Daea aici. Aşa trebuie să apară şi Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, pentru că producătorii trebuie să aibă acele centre de colectare care existau înainte de 1989, ca să putem să facem export de produse agricole", a spus Olguţa Vasilescu la Piteşti, la dezbaterea cu tema "Dezvoltarea economică, socială şi culturală a zonelor rurale din România" organizată de Confederaţia Sindicală Naţională Meridian şi Federaţia Agro Propact, la care au mai fost prezenţi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, şi europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, vicepreşedinte al Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European. 

Vasilescu a spus că este foarte important ce se întâmplă în agricultură, iar anul acesta Ministerul Agriculturi a dovedit cum se poate face creştere economică din agricultură. 

"Este exact ceea ce am estimat noi şi când am făcut programul de guvernare, dar şi la începutul acestui an când, vă aduceţi aminte, instituţiile europene sau internaţionale dădeau o creştere de maxim 4%  şi FMI-ul şi Comisia Europeană şi noi spuneam de fiecare dată că va fi o creştere peste 5% şi să vedem cum va fi anul agricol. Am avut într-adevăr o creştere economică până la jumătatea acestui an de aproximativ 6% şi apoi au venit rezultatele agriculturii care ne-au dus la o creştere de 8,8% ceea ce a făcut ca la nivelului trimestrului trei să ne clasăm nu doar în fruntea UE, aşa cum a fost tot anul, dar să depăşim şi China la ceea ce înseamnă creşterea economică. Unii iau în râs acest lucru, alţii vorbesc despre faptul că este o creştere economică mare, dar nesănătoasă. Nu ştiu cum e asta cu creşterea economică mare, dar nesănătoasă, dar poate ne explică alţii", a spus Vasilescu. 

Ministrul Muncii a mai afirmat că lucrurile în agricultură au început să se schimbe foarte mult de anul acesta şi în mare parte datorită şi ministrului Daea, care este foarte apreciat, pentru că este "foarte haios şi foarte muncitor". 

"Cu certitudine lucrurile în agricultură au început să se schimbe foarte, foarte mult de anul acesta şi în mare parte datorită şi ministrului Daea, foarte apreciat în primul rând pentru că este foarte haios, dar şi foarte muncitor. La ultima şedinţa de Guvern făceam o glumă, domnul ministru Daea îmi spunea: în afară de oamenii care sunt la tine, adică pe Ministerul Muncii, de la nou născuţi până la pensionari (toţi interacţionează cu Ministerul Muncii), în rest tot ce mişcă e la mine, de la râmă până la urs. Şi aşa este", a mai spus Lia Olguţa Vasilescu. 

AGERPRES