”Azi avem o surpriză plăcută, dublăm oferta noastră de acum câteva zile şi am făcut o nouă descoperire în Oltchim, drept pentru care vom mai face o schimbare în oferta noastră. Va fi o schimbare majoră, vor fi două surprize”, a afirmat Dan Diaconescu la Ministerul Ecnomiei. Totodată, acesta a adăugat că nu poate divulga numele investitorului cu care s-a asociat.
”Am un nou şah şi mat pentru domnul Ponta. Zicea ca între Dan Diaconescu şi Gazprom ar alege, şarmant, Gazprom. Îi voi face o surpriza deosebită: am un memorandum pe care îl voi prezenta, după deschiderea ofertelor. Cei cu care am semnat memorandumul m-au rugat să i-l prezint. Nu putem vorbi despre investitor, este investitor strategic, din străinătate”, a mai spus Diaconescu.
Acesta l-a acuzat pe premierul Victor Ponta că a consultat ofertele înaintea deschiderii acestora, cu ajutorul şefului OPSPI, Remus Vulpescu.
”Am o întrebare pentru prim-ministrul Victor Ponta, îi adresez un sincer La Mulţi Ani, astăzi este ziua dumnealui. Nu înţeleg de ce consideră oferta noastră exotică. Înseamnă că Vulpescu i-a divulgat-o. Prespun că Vulpescu a deschis plicul, astfel nu văd cum putea să caracterizeze o ofertă depusă”, a spus Dan Diaconescu.
Și Chimcomplex a îmbunătățit oferta
Reprezentanţii Chimcomplex au venit cu o ofertă îmbunătăţită pentru cumpărarea Oltchim, a declarat Virgiliu Băncilă, preşedintele executiv al grupului SCR, din care face parte Chimcomplex, potrivit Agerpres. ”Avem o ofertă îmbunătăţită. Chimcomplex are capacitatea de a cumpăra combinatul Oltchim. În cazul în care vom câştiga, vom reporni după transferul de proprietate”, a spus Virgiliu Băncilă. De asemenea, acesta a adăugat că personalul angajat la Oltchim este un activ important. ”Preluăm combinatul cu toate activele. Personalul este un activ foarte important”, a adăugat el.
Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în industrie aşteaptă până joi la prânz oferte în vederea privatizării combinatului din Râmnicu Vâlcea. Documentele de participare la licitaţie pot fi depuse până joi, ora 12.00, acest termen fiind termen de decădere. Plicurile cu documentele de participare la licitaţie vor fi deschise în aceeaşi zi, la ora 12.30 la sediul OPSPI. Licitaţia cu oferta în plic urmată, dacă va fi cazul, de licitaţie cu strigare după regula licitaţiei
competitive va fi organizată la sediul OPSPI, la data de 21 septembrie 2012, ora 12.00.