Cel mai mare producator de telefoane mobile din Lume, Nokia, va dezvalui primul sau terminal full touchscreen pe 2 octombrie, in cadrul unui eveniment destinat presei si analistilor, la Londra.

LG Electronics, Samsung Electronics si Apple au lansat deja mai multe handset-uri dotate cu touchscreen in ultimii doi ani. Chiar si Google a adus pe piata primul sau telefon ce dispune de sistemul Android. Doar Nokia a ramas, pana in acest moment, la ecranele si tastaturile traditionale.

Surse apropiate Nokia au anuntat ca terminalul cu nume de cod Tube va fi prezentat saptamana viitoare. Purtatorul de cuvant al companiei nu a confirmat insa acest lucru.

“Acest telefon este extrem de important” a declarat Carolina Milanesi, analist al Gartener. “Am asteptat vreme de un an si jumatate ca liderul pietei de terminale mobile sa raspunda in fata ofensivei Apple iPhone. Acum exista mare presiune asupra Nokia” a mai adaugat aceasta.

Se pare insa ca firma finlandeza are deja o traditie in ceea ce priveste lansarile cu intarziere in ceea ce priveste noile tehnologii. “Si cu tehnologia 3G au debutat destul de tarziu, dar au facut-o bine. Au lansat din prima clipa terminale performante dotate cu serviciul 3G” a mai adaugat Carolina Milanesi.

Nokia a anuntat inca din luna iulie ca va lansa in acest an primul sau terminal full touchscreen, telefon ce va fi vandut la un pret mai mic decat modelele cu care va rivaliza.

“Cererea de pe pietele emergente, cum ar fi India, este foarte buna pentru terminalele touchscreen low-cost” a declarat un analist din cadrul Pohjola Bank, Hannu Rauhala.

Sursa: Informatics, CNET