Relaţia cu Budapesta va fi zilnică în ambele sensuri, astfel teritoriul Ungariei devine la fel de accesibil pentru expedierea de plicuri, colete şi paleţi ca teritoriul României. „TCE Worldwide livra şi până acum în Ungaria prin parteneriate, însă de la frontiera României preţurile erau calculate în regim de transport internaţional. Din aprilie camioanele noastre merg până în capitala Ungariei astfel tarifarea serviciului se transformată într-una de transport local”, explică Sofian.
Prin deschiderea minihub-ului din Budapesta, TCE Holding devine primul curier român care iese în afara teritoriului României cu birou propriu. „Pasul TCE Worldwide în Ungaria atrage după sine extinderea întreagii game de servicii a TCE Holding peste graniţă României şi scurtează cu 24 de ore livrările în şi din Europa. Acum putem livra în Germania în 48 de ore sau în Franţa în 72 de ore”, mai spune Sorin Sofian.
În aprilie sunt estimate aproximativ 2.500 de operaţiuni către şi dinspre capitala Ungariei. „Preţul pe livrare, pe teritoriul Ungariei scade acum în medie cu 40%, inclusiv pentru serviciile de livrare door to door. În aceste condiţii, transportul nemaireprezentând o problemă de cost, populaţia România devine un public foarte accesibil pentru retailerii online din Ungaria, dar şi invers”, adaugă oficialul companiei.
În acest an, holdingul operează cu 45 puncte de lucru, cu 2 hub-uri principale, Bucureşti şi Braşov, şi câte un minihub în Bacău, Cluj şi Budapesta. La finele anului trecut TCE Holding lucrează cu aproximativ 1.100 de angajaţi.