În cadrul unui interviu acordat postului de radio columbian W Radio, preşedintele SUA, Barack Obama, vorbeşte despre FARC (Forţele Armate Revoluţionare din Columbia) şi lansează un mesaj, pentru ca prin intermediul procesului de pace, acestea să depună armele şi să recunoască faptul că trebuie să participe la viaţa politică, în locul implicării într-un război. Într-o menţiune exclusivă referitoare la statul spaniol, Obama asigură că "Spania este o ţară mare" şi că puterea nord-americană nu îşi poate permite prăbuşirea Spaniei.
În interviu, directorul W Radio, l-a întreabat pe candidatul la alegerile pentru Casa Albă – în confruntare directă cu republicanul Mitt Romney – de ce aminteşte Spania dintre toate ţările aflate în criză în întreaga Europă, însă Obama a ţinut să avertizeze: "Nu mă refer doar la Spania. Depunem eforturi susţinute pentru a ne asigura că UE va recunoaşte că este nevoie ca toate statele să acţioneze împreună pentru a rezolva această problemă". Într-un alt moment al interviului, semnalează că "Spania este ţara cea mai mare", iar "Statele Unite nu poate permite ca Spania să se prăbuşească".
Totodată, menţionează şi celelalte ţări de la Mediterana care se confruntă cu probleme: "Probeleme din Grecia sunt în mod evident mai grave, dar vorbim despre o ţară mai mică. Italia, ca şi Spania, are probleme în a-şi finanţa Guvernul. Însă dorim să promovăm ideea că toate ţările regiunii trebuie să se unească. De asemenea, vrem să ne asigurăm că noile reforme ale Spaniei vor avea sprijinul Germaniei: "Acest lucru va presupune o mare diferenţă în SUA, deoarece Europa este cel mai mare partener comercial şi cu cât lor le este mai bine, cu atât mai bine ne este şi nouă".
SURSA: RADOR