Care sunt avantajele?

Dezvoltat de profesorul de inginerie biomedicală și imunobiologie Tarek Fahmy, medicamentul are două avantaje față de tratamentul obișnuit pentru diabet.

Deoarece poate fi administrat pe cale orală, este mult mai simplu pentru pacient să și-l administreze.

De asemenea, abordează trei probleme majore ale diabetului în același timp: ajută la controlul nivelului imediat al glucozei din sânge, restabilește funcția pancreatică și restabilește imunitatea normală în mediul pancreatic, informează Thebrighterside.

Terapie promițătoare pentru bolile autoimune în general

„Ceea ce mă entuziasmează este că acest tratament vine cu o abordare în două direcții”, a afirmat Fahmy. „Favorizează metabolismul normal și corectează defectele imunitare pe termen lung”, a menționat el.

„Această abordare combinată, cu ajutorul nanoparticulelor, este ceea ce face din acest sistem o nouă terapie promițătoare pentru bolile autoimune în general”, a spus el.

Nanoparticulele protejează insulina în timp ce o transportă în pancreas

Unul dintre obstacolele majore în calea creării unui medicament de succes, care să se administreze pe cale orală, este faptul că acesta se descompune în sistemul gastrointestinal al pacientului. Dar nanoparticulele protejează insulina în timp ce o transportă în pancreas, unde descarcă substanța din medicament.

Nanoparticulele sunt însă mai mult decât un simplu mijloc de livrare. Ele sunt făcute dintr-un acid ursodeoxicolic polimerizat, un acid biliar.

În forma sa naturală ca monomer, acesta a fost folosit pentru a produce medicamente pentru dizolvarea calculilor biliari și a pietrelor hepatice. Cu toate acestea, nu a fost eficient ca tratament pentru diabet.

Echipa de cercetare a lui Fahmy a polimerizat acidul biliar, crescându-i capacitatea de a se lega de receptorii critici pentru metabolism și făcându-l mult mai eficient ca tratament pentru diabetul de tip 1.

Când apare diabetul de tip 1, numit și insulino-dependent

Diabetul zaharat de tip 1 este rezultatul unei tulburări de imunoreglare, fiind consecința unui proces de autoimunitate ce are drept țintă celula care secretă insulina (celula beta pancreatică), ducând la incapacitatea absolută de a produce insulină.

Acest tip de diabet nu are legătură cu excesul de greutate și este diagnosticat, de obicei, înainte de vârsta de 35 de ani, cel mai adesea în timpul copilăriei. Din totalul cazurilor de diabet zaharat, diabetul de tip 1 reprezintă cca. 10%