Oamenii de ştiinţă bulgari încep producţia de preparate împotriva COVID-19 cu anticorpi din colostru

Anunţul a fost făcut de dr.docent Wolfgang Lupke, care a dezvoltat teoria de obţinere a formelor farmaceutice dozate pe bază de anticorpi.

„Pentru a combate această boală, sunt necesare nu numai măsuri preventive, ci şi tratamente eficiente. În prezent, în medicină lucrurile se concentrează la nivelul tratamentului simptomatic şi medical, dar nu sunt îndreptate împotriva virusului în sine, ci împotriva consecinţelor acestuia. Dezvoltarea vaccinurilor este un pas bun, dar insuficient, pentru a combate COVID-19„, a adăugat omul de ştiinţă.

Opinia sa este că vaccinarea poate fi utilizată numai pentru profilaxie la persoanele sănătoase, iar la persoanele bolnave şi la personalul medical expus direct la virus, este cea mai potrivită administrarea de anticorpi, notează publicația bulgărească Darik News.

„Această boală este specifică, deoarece afectează membranele mucoase ale aparatului respirator şi digestiv. Acest comportament este tipic coronavirusurilor – atacă celulele epiteliale ale membranelor mucoase, care sunt cruciale pentru organism. Când virusul infectează sistemul respirator, schimbul de oxigen este redus şi provoacă deficienţa acestuia, iar atunci când atacă celulele epiteliale ale mucoasei intestinale, provoacă diaree şi deshidratare. Virusul este extrem de agresiv şi afectează organismul într-o mare măsură. Împotriva sa, se acţionează cu anticorpi”, a susţinut dr.Lupke.

Se încearcă obținerea unei imunități pasive

Prin tehnologia dezvoltată de omul de ştiinţă se încearcă obţinerea unei imunităţi pasive prin anticorpi pregătiţi care merg exact acolo unde viruşii atacă şi neutralizează particulele de virus înainte de a ataca celule noi.

„Vaccinul nu protejează organismul de pătrunderea virusului, ci doar împotriva complicaţiilor cauzate de răspândirea sa în organism, nu şi de infecţie. Persoanele imunizate nu trebuie în niciun caz să creadă că nu mai sunt expuse riscului de infectare. Virusul poate intra în sistemul lor respirator şi se poate înmulţi. Vaccinul ajută de fapt la construirea anticorpilor în sânge şi previne răspândirea virusului prin plămâni către alte organe, deoarece anticorpii îl neutralizează şi îl împiedică să pătrundă în alte celule pentru a se înmulţi. Toate acestea sugerează cu tărie că este imperativ ca societatea să continue să se protejeze de contactul cu agenţi patogeni şi să folosească posibilităţile imunităţii pasive.

Tehnologia pentru crearea preparatelor este complet gata, urmează să fie aplicată în cele din urmă, iar fazele separate vor fi controlate de un laborator certificat, precum cel al Institutului de Microbiologie din cadrul Academiei Bulgare de Ştiinţe. Producţia acestor medicamente nu va fi costisitoare. Vom trăi cu coronavirusul pentru mult timp, pentru că viruşii de acest tip se străduiesc întotdeauna să supravieţuiască prin celulele organismelor vii. Va apărea o nouă tulpină, apoi una şi mai nouă, deoarece acest lucru este tipic virusurilor din acest gen, iar vaccinurile nu vor fi eficiente împotriva noilor mutaţii. Cu toate acestea, ne vom putea baza pe tratamentul cu anticorpi. Nu avem cum să credem că aceasta este ultima boală care a provocat consecinţe atât de grave pentru întreaga planetă, dar când vom fi atacaţi din nou, vom fi gata să acţionăm mai repede”, a concluzionat conf. dr. Lupke.

Sursă foto: Dreamstime