ANM vine cu precizări de ultimă oră. Potrivit meteorologilor, vremea geroasă va continua și mâine, însă de vineri, va suferi modificări. Astfel, în cursul dimineții de joi gerul va fi prezent în aproape toată țara. Temperaturile maxime se vor încadra între -6 şi 4 grade, iar cele minime, cu mult mai mari decât în noaptea precedentă, se vor situa între -10 şi 1 grad.

Totodată, ANM anunță ninsori în jumătatea nordică a țării, dar și lapoviță în Moldova. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80…90 km/h spulberând zăpada, iar pe arii mai restrânse și în a doua parte a intervalului și în Oltenia, nordul Moldovei și pe litoral, dar la viteze în general de 40…50 km/h.

Și în București frigul continu, în special dimineața și seara. Temperatura maximă din Capitală se va situa în jurul valorii de 1 grad, iar cea minimă va fi de -5…-4 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

De vineri însă, vremea își va mai reveni din punct de vedere termic. Potrivit prognozei meteo publicate de ANM, temperaturile vor fi în creștere, iar temperaturile maxime se vor situa în jurul normelor specifice pentru mijlocul lunii ianuarie în regiunile intracarpatice şi peste mediile multianuale în restul teritoriului, cu maxime între -2 şi 9 grade, iar minimele vor fi cuprinse între -4 şi 3 grade. Cerul va fi variabil în sudul țării, dar cu înnorări în rest.

Pe de altă parte, ninsorile vor continua  în zona Carpaţilor Orientali, iar seara și noaptea se vor semnala precipitaţii mixte local în nord și în est şi pe spaţii restrânse în centru. Izolat, cu probabilitate mai mare în nord-vest se va depune polei.

În Moldova este așteptat un vânt puternic cu viteze în general de 55…70 km/h, dar local și temporar și în Oltenia, iar la munte va sufla tare, în special pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură cu rafale de peste 100 km/h, spulberând zăpada. Spre seară, dar și în cursul dimineții de sâmbătă este așteptată ceața.

Cum va fi vremea în weekend. Prognoza meteo ANM

Bucureștenii vor resimții și ei creșterea temperaturile. În cursul zilei de vineri sunt anunțate maxime de 7 grade și minime de -2 grade. Totodată, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Vor fi condiţii de ceaţă.

Și în weekend vremea va fi mai caldă. ANM anunță că temperaturile vor fi peste cele normale pentru această perioadă în mare parte a țării. Vor exista și precipitații, ninsori, la munte, dar și burnițe însă nu va fi vorba despre fenomene mult prea puternice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales pe parcursul zilei în estul, sud-estul și centrul țării, precum și la munte, cu viteze mai mari pe crestele Carpaților Meridionali, unde zăpada va fi spulberată.

În ceea ce privește temperaturile maxime de sâmbătă, potrivit prognozei meteo publicate de ANM, acestea  se vor încadra între 0 și 9 grade, iar cele minime în general între -8 și -2 grade.

Totodată, dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceață, iar la începutul zilei și condiții de polei. București – Valorile termice se mențin mai ridicate decât cele normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.