Vești de ultimă oră pentru români cu doar câteva zile înainte de noul an. Administraţia Naţională de Meteorologie anunță fenomene meteorologice extreme în următoarele ore. Mai exact, meteorologii au emis luni dimineață două atenţionări Cod galben de ninsori şi viscol valabile până marţi în zonele de munte dar şi în cea mai mare parte a Moldovei şi estul Transilvaniei.

Astfel, potrivit prognozei meteo publicate de ANM, în cursul zilei de luni, în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent. Totodată, meteorologii anunță că temporar, vântul va avea intensificări, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

Totodată, ANM mai anunță că de luni, de la ora 13:00 până marţi la ora 8:00, mai este în vigoare o altă atenționare meteorologică, conform căreia, în cea mai mare parte a Moldovei, în estul Transilvaniei şi în zona Carpaţilor Orientali va ninge însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent.

Un alt cod galben de polei a mai fost emis de ANM. Acesta este valabil până marţi dimineaţa, local, în judeţele Buzău, Brăila, Vrancea, Galaţi şi în cea mai mare parte a judeţului Tulcea. În aceste zone, temporar vor fi precipitaţii slabe sub formă de ploaie şi lapoviţă, care vor determina depuneri de polei.

Ninsoare, viscol și polei în România. Prognoza meteo ANM

O altă informare meteorologică se referă la ploi. ANM anunță precipitaţii moderate cantitativ şi polei pentru intervalul 27 decembrie, ora 10:00 – 28 decembrie, ora 8:00. Meteorologii anunță că în acest interval se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, local moderate cantitativ.

În ceea ce privește zona montană înaltă şi în cea mai mare parte a Moldovei, conform prognzei meteo publicate de ANM, aici va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, iar în celelalte regiuni vor predomina ploile. Totodată, se va depune polei, local în sud-est şi izolat în restul teritoriului, atenţionează ANM.

Și în București vremea va fi închisă în cursul zilei de luni, dar și de marți. Administraţia Naţională de Meteorologie anunță în Capitală un cer noros, dar și precipitaţii sub formă de ploaie şi burniţă. Totodată, meteorologii precizează că probabilitatea pentru depuneri de polei va fi temporar ridicată.

Prognoza specială pentru București este valabilă până marți dimineață și arată că vântul va sufla slab şi moderat. În ceea e privește temperatura aerului, meteorologii anunță că aceasta se va menţine în jurul valorii de 1 grad iar spre sfârşitul intervalului vor fi condiţii de ceaţă.