Vedeta PRO TV Ramona Păuleanu a născut gemeni, un băiat și o fată, anul trecut. Deși rolul de mamă ar fi trebuit să-i aducă bucurie, din nefericire, fiul ei a trebuit internat la scurt timp după naștere. Aceasta a petrecut opt luni cu bebelușul în spital.

După externare, soțul ei, avocatul Adrian Cuculis, a depus o plângere penală împotriva Spitalul Filantropia din București pentru malpraxis. Conform spuselor sale, băiețelul lor a făcut sepsis și meningită bacteriană după ce a luat un enterococ de acolo.

Drept răspuns, reprezentații spitalului au spus că mama gemenilor este vinovată pentru infectarea bebelușului.

„Nu avem nevoie de bani. Avem nevoie de dreptate”

În prezent, Ramona Păuleanu și Adrian Cuculis cer despăgubiri de 1 milion de euro pentru copilul lor, însă aceștia au explicat că nu banii, ci dreptatea este ceea ce-i interesează.

„Da. Am dat în judecată spitalul Filantropia pentru malpraxis. Pentru faptul că, la două luni de la internare, băiatul meu a făcut sepsis și meningită bacteriană după ce a luat un enterococ de acolo.

Da, le-am cerut 1 milion de euro despăgubiri. Un milion, ați citit bine. Nu ca să ma îmbogățesc, nu avem nevoie de bani. Avem nevoie de dreptate, iar banii mergeau, în cazul in care câștigam, către o cauză în care credeam. Îmi voiam băiatul bine, nu-i sumă să compenseze suferința lui.

(..) Acum știu ca merg până în pânzele albe. Asta după ce, și atunci, și acum, spitalul dovedește că joacă murdar. (…) Sunt convinsă ca or să inventeze tot felul de mizerii, mă aștept la orice. Dar îi anunț pe această cale, că și eu merg până la capăt. Păcat de oamenii competenți și empatici care lucrează acolo, prinși involuntar în această mocirlă. Și-mi pare rău că îi amărăsc cu acest mesaj.”, a scris aceasta pe facebook.

Familia depune plângere penală pentru vătămarea corporală a bebelușului

Avocatul Adrian Cuculis a informat că a depus o plângere penală pentru vătămare corporală asupra bebelușului, care este instrumentată la Serviciul Omoruri – secția malpraxisuri.

Părinții susțin că băiatul lor s-a îmbolnăvit în Spitalul Filantropia și că există dovezi clare care demonstrează că în spitalul respectiv au fost diverse cazuri de infecții nosocomiale în perioada aceea, cunoscute la nivel de DSP, conform gandul.ro.