Noul primar al Capitalei anunță controale masive în București. Vor fi verificate terasele și mijloacele de transport, iar autoritățile urmări dacă cei care intră în Capitală poartă masca de protecție sau nu.

„De această chestiune se ocupă Jandarmeria şi Poliţia Locală. Am avut aseară o discuţie cu ei. În linii mari, locurile în care măsurile sunt respectate cel mai puţin sau încălcate cel mai mult sunt terasele, care se transformă spre seară în cluburi şi acolo o să intervenim în mare forţă”, a declarat Nicuşor Dan.

În ceea ce privește un control mai eficace în București, Nicușor Dan a răspuns că acest aspect trebuie să fie adresat de ministrul Sănătății.

„Unul din lucrurile pe care o să-l facem cu siguranţă este să controlăm transportul public între Bucureşti şi localităţile învecinate. Vom urmări dacă oamenii poartă mască pe mijloacele de transport”, a spus primarul.

Personalul medical este la limită la ATI

Pe de altă parte, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că nu se impune carantinarea Bucureştiului în ansamblu.

„La acest moment, pentru Bucureşti, în ansamblul lui, cred că nu se impune carantinarea, însă există un sistem informatic pe care ministerul împreună cu STS-ul îl implementează. A început deja implementarea şi o să-l avem finalizat în câteva zile şi în baza acestui sistem o să putem să avem distribuţia geografică în interiorul municipiului a cazurilor şi atunci, dacă vom constata că pe o stradă, într-un mic cartier, există un focar pe care în momentul de faţă nu îl vedem, pentru că informaţia nu e astfel structurată, o astfel de măsură locală poate să fie luată”, a afirmat Nicuşor Dan pentru postul de televiziune Digi 24.

De asemenea, Nicuşor Dan, a declarat că, în lupta cu COVID-19, autorităţile sunt la limită în ceea ce priveşte resursa umană.

„Din punctul de vedere al dotărilor, avem tot ce ne trebuie, suntem la limită cu resursa umană. (…) Paturi de ATI avem şi putem să achiziţionăm în ritmul în care este nevoie de ele. Nu este o problemă cu asta. În schimb, este o problemă cu medicii care să deservească aceste paturi de ATI”, a spus Nicuşor Dan pentru Digi 24.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea