Atena Boca, singura româncă ce a câștigat o bursă în cadrul programului Facebook Community Leadership, a fost invitată săptămâna aceasta la sediul companiei din Dublin, pentru a ține un discurs în fața celor care muncesc zi de zi la Facebook, despre activitatea sa și proiectul ”LaPrimulBebe”.

O poveste emoționantă

În fața a 3.500 de angajați ai Facebook din zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), Atena Boca a reprezentat România și i-a cucerit pe cei prezenți cu povestea sa emoționantă despre cum nevoia de comunicare a unei mame s-a transformat în doar câțiva ani în cea mai amplă mișcare și comunitate pentru mame de la noi din țară.

În fiecare an, la final de an, Facebook organizează întâlniri regionale, în care își prezintă rezultatele pe anul care a trecut. Pentru Europa, orientul Mijlociu și Afica, această întâlnire regională anuală se organizează la sediul Facebook din Dublin, iar în cadrul întâlnirii iau cuvântul persoane din interiorul companiei.

Doar doi invitați externi

Numai doi reprezentanți ai comunităților externe Facebook au fost anul acesta invitați în cadrul acestei întâlniri pentru a ține un discurs, unul dintre ei fiind Atena, fondatoarea ”LaPrimulBebe”.

”A fost extraordinar, cei prezenți au fost foarte încântați de povestea noastră, mai ales că pentru ei e foarte important să vadă rezultatul muncii lor, mulți poate că nu sunt conștienți de efectele muncii lor de zi cu zi, care ne permite nouă, iată, să dezvoltăm astfel de comunități online și să creăm astfel de mișcări cu impact în offline. A fost o mare bucurie și onoare să fiu pe aceeași scenă cu Nicola Mendelsohn, unul dintre cei mai importanți oameni din Facebook și cea care coordoneză întreaga regiune EMEA”, a spus Atena.

Bursa de un an de zile

Atena Boca este fondatoarea ”LaPrimulBebe”, cea mai amplă mișcare și comunitate pentru mame educate și implicate profesional și social din România. Prin campaniile implementate și prin conferințele organizate, Atena a reușit de-a lungul celor șase ani de LaPrimulBebe să ofere sprijin și acces la informație mamelor din comunitate și, totodată, să strângă cu ajutorul lor 1 milion de euro pe care i-a donat pentru diverse cauze umanitare.

Atena este prima româncă aleasă de Facebook să facă parte din programul-bursă Facebook Community Leaders, dedicat celor mai buni 100 de lideri de comunități din lume. Atena a fost aleasă din peste 6.000 de candidați din toată lumea și a devenit astfel singurul român prezent în Menlo Park, la sediul Facebook din Silicon Valley, în cadrul unei burse de un an de zile menite să o ajute să își dezvolte comunitatea.