Aceasta a precizat că la întâlnire vor fi prezenţi alături de ea şi premierul Viorica Dăncilă, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu şi ministrul Finanţelor, Eugen Orlando Teodorovici. 

"Miercuri, reprezentanţii SANITAS au venit la minister cu un set de propuneri pe care le-am prezentat doamnei prim-ministru Viorica Dăncilă. Pe de altă parte, doamna prim-ministru a constituit un grup de lucru format din manageri ai spitalelor, unele din subordinea Ministerului Sănătăţii, altele din subordinea autorităţilor publice locale sau spitale de nouă specialitate, care au fost mai mult afectate, grup de lucru care a prezentat, la rândul său, nişte propuneri. Unele propuneri ale grupului de lucru şi ale SANITAS au cam coincis. Pe 8 mai, la ora 10,00, doamna prim-ministru doreşte să aibă o întâlnire cu sindicatele la sediul Guvernului, să discutăm pe marginea acelor propuneri", a declarat ministrul Sorina Pintea, potrivit Agerpres. 

Ministrul Sănătăţii a adăugat că unul dintre punctele atinse de SANITAS este începerea negocierii contractului colectiv de muncă. 

"De fapt este vorba de reluarea lor, pentru că ele au fost întrerupte. Am reluat negocierile, marţi va fi această întâlnire şi am convingerea că lucrurile vor fi negociate foarte corect. În calitate de reprezentant al Guvernului, vă spun că nu dorim pierderi pentru niciunul dintre salariaţi. Pe de altă parte, ca ministru al Sănătăţii am declarat că avem o lege şi trebuie să o aplicăm. Dar dacă a creat pierderi de venituri, va trebuie să rezolvăm aceste probleme. Şi sunt convinsă că după întâlnirea de marţi, lucrurile vor fi agreate de ambele părţi', a mai spus ministrul Sănătăţii.