Cei de la Dr. Oetker au plătit 1,8 mil. euro pentru terenul care se afla în proprietatea primăriei Valea Iaşului, iar investiţia în fabrică s-ar putea ridica la peste 15 mil. euro, conform informaţiilor furnizate zf.ro de Nicolae Barbu, primarul comunei Valea Iașului. „Această vânzare a fost solicitată de dumnealor, iar noi am scos la licitaţie acest teren, iar ei au câştigat-o. Aceste 14 hectare se află în imediata vecinătate a terenului pe care îl deţin deja în comună“, a adăugat primarul comunei.

În fabrica din Valea Iaşului lucrează în prezent circa 350 de oameni, iar producătorul este cel mai mare plătitor de taxe şi impozite din comuna argeşeană şi una dintre cele mai mari 20 de companii din judeţ ca afaceri, mai scrie zf.ro

Noua fabrică ar putea dubla producția actuală a companiei și ar putea fi create peste 200 de noi locuri de muncă.

Conform datelor raportate Ministerului de Finanțe, Dr. Oetker a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri de 245 milioane de lei, în creștere cu 12% față de anul precedent, și un profit net de 21,26 milioane de lei în ușoară scădere față de anul anterior. În 2011, conform sursei citate, compania Dr. Oetker Ro SRL avea 446 de salariați.

Te-ar putea interesa și: