Instituţia financiară austriacă, specializată în private banking, urmeză să deschidă în perioada următoare un birou la Bucureşti, a declarat reprezentantul băncii responsabil cu activitatea din România, Ilinca von Derenthall, în cadrul unui seminar organizat de BNR, ARB şi Alpha Bank la Sinaia.

Banca Gutmann a intrat în România înca din 2008, pe paşaport european, şi are deja clienţi români.

Banca Gutmann este una nişă: are mai puţin de 2.000 de clienţi, dar adminsitreayă active de peste yece miliarde de euro. Oficialul băncii a afirmat că nu există un plafon minim pentru clienţii care doresc ca această instituţie să le administreye averile, dar a menţionat însă că, pentru a diversifica corect portofoliul fiecărui client, suma investită ar trebui să fie de peste 0,5 – 1 milioane de euro.

In afară de Austria, banca mai are un birou in Ungaria. Instituţia oferă servicii de private banking în mai multe state, inclusiv în Rusia, Ucraina, Egipt şi Iordania.

Pentru deschiderea biroului din Capitală, banca urmează să obţină aprobarea Comisia Naţională a Valorilot Mobiliare (CNVM), aceasta deoarece serviciile oferite pe piaţa autohtonă vor fi de investiţii. Potrivit lui von Derenthall, aprobarea de la CNVM ar putea fi obţinută spătămâna viitoare.