Este vestea momentului în România. Toți șoferii au parte de o surpriză extrem de plăcută în acest final de an. Vom avea o nouă autostradă. Autoritățile au făcut anunțul mult așteptat. Totul se va întâmpla chiar de săptămâna viitoare.

Cei de la CNAIR au început, chiar de astăzi, toate procedurile pentru recepția tronsonului de Autostradă Râșnov- Cristian. Este vorba despre primul segment de autostradă din județul Brașov. Acesta va fi deschis circulației peste aproximativ o săptămână.

Tronsonul dintre Râșnov și Cristian are o lungime totală de 10 kilometri din care 6 kilometri profil de autostradă respectiv 4 km. drum de legătură la patru benzi iar constructor este un antreprenor din România.

Probleme pe DN 73 Pitești Brașov

Va funcționa ca o centură a orașului Râșnov pentru că, lotul de autostradă începe din Drumul Național 73 și se termină în același Drum Național, fără a avea conexiune cu un alt tronson de Autostradă.

O legătură la viitoarea Autostradă de pe Valea Prahovei nu poate fi realizată mai devreme de 5-6 ani, în prezent fiind în licitație reactualizarea Studiului de Fezabilitate pentru secțiunea Ploiești – Comarnic- Brașov. Prin cei 10 km. dintre Râșnov și Cristian, se ajunge la 65 de kilometri de Autostradă până la sfârșitul anului.

DN 73 Pitești – Brașov este modernizat pe segmentul din județul Argeș și de la Bran la Brașov, însă de la Câmpulung la Bran, pe cel mai dificil tronson ( aprox. 48 km.) lucrările sunt sistate iar contractul va fi reziliat, anunță cei de la Radio România Actualități.