O mare companie face concedieri

O mare companie face concedieri. Grupul Volkswagen (VW) se pregătește să implementeze un program de economii în valoare de 10 miliarde de euro. Programul va include, conform declarațiilor managerilor angajatori, reduceri de personal.

Thomas Schaefer, șeful mărcii VW, a avertizat cu privire la nivelul ridicat al costurilor și productivitatea scăzută. Acestea fac mașinile sale necompetitive în piață, spune el.

Volkswagen, unul dintre cei mai mari producători germani de automobile, se află în plin proces de negocieri cu consiliul său de întreprindere cu privire la o schemă de reducere a costurilor la marca VW.

Pasul reprezintă începutul eforturilor la nivel de grup de a crește eficiența pe măsură ce industria auto se orientează către mașinile electrice.

Volkswagen nu mai este competitiv

Thomas Schaefer a subliniat că, cu multe dintre structurile preexistente, procesele și costurile ridicate, VW nu mai este competitiv.

El a făcut aceste remarci în cadrul unei întâlniri cu personalul la sediul companiei din Wolfsburg.

Într-o întâlnire recentă cu personalul din Wolfsburg, el spunea ”Cu multe dintre structurile noastre preexistente, procesele şi costurile ridicate, nu mai suntem competitivi cu Volkswagen”.

Anterior, compania anunțase că are de gând să profite de „curba demografică” pentru reducerile de personal. Astfel, Volkswagen spunea că nu va face concedieri până în 2029.

Volkswagen
SURSA FOTO: Dreamstime

Metoda prin care se va realiza reducerea forței de muncă

Gunnar Kilian, membru al consiliului de resurse umane, a explicat că reducerea forței de muncă se va realiza prin acorduri privind pensionarea parțială sau anticipată. Cele mai multe economii din obiectivul de 10 miliarde de euro vor proveni din alte măsuri, nu din reducerea personalului.

Detaliile complete ale acestor măsuri urmează să fie stabilite până la sfârșitul anului.

Kilian a subliniat nevoia de curaj și onestitate în procesul de optimizare, adăugând că trebuie să „aruncăm peste bord lucruri care sunt duplicate în cadrul companiei sau sunt pur și simplu balast de care nu avem nevoie pentru rezultate bune.”

În context, VW își propune să restructureze și să eficientizeze operațiunile sale pentru a se menține competitiv într-un sector auto în continua schimbare.

Volkswagen este un producător german de automobile cu sediul central în Wolfsburg, Saxonia Inferioară, Germania, fondat în 1937.