Grupul este acuzat că a furnizat Uniunii Europene informaţii incorecte când a solicitat aprobarea pentru achiziţionarea producătorului danez de componente pentru turbine eoliene LM Wind.

GE este prezent şi pe piaţa din România din 1984. Pe lângă GE Capital, activităţile General Electric se întind de la producţia de motoare de avion şi turbine până la producţia de echipamente medicale.

În ianuarie 2017, când GE a notificat Bruxelles-ul de intenţia de a achiziţiona LM Wind, a informat că nu dezvoltă turbine eoliene mai mari pentru a fi utilizate offshore, în afară de turbinele sale de şase megavaţi. Comisia Europeană spune însă că informaţia era incorectă, deoarece curând s-a aflat de la terţi că GE oferă potenţialilor clienţi turbine eoliene de 12 MW.

GE a revenit cu informaţii complete în februarie, iar în martie, Comisia Europeană a aprobat preluarea dar în iulie a deschis o investigaţie privind informaţiile furnizate de GE.

Autoritatea europeană de concurenţă nu a avut la dispoziţie toate datele când a analizat cazul, din cauza deciziei GE de a oferi informaţii incorecte, a declarat comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager.