BCR Banca pentru Locuinţe a primit o decizie nefavorabilă de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la finalul lunii iunie, cu privire la disputa cu Curtea de Conturi privind sistemul de economisire-creditare (Bauspar). Oficialii Erste Group anunţau atunci că vor fi nevoiţi să pună deoparte până la 230 de milioane de euro din cauza deciziei instanţei din România.

Acum, Andreas Treichl, CEO-ul Erste Group, vorbeşte despre “situaţia foarte neplăcută” din România şi despre posibilitatea de a închide afacerea BCR BpL cu totul.

„E o situație foarte neplacută cea din România. Când am introdus sistemul Bauspar eram convinși că va avea succes, date fiind dificultățile tinerilor de a avea acces la o locuință. În ultima lună însă, s-a întâmplat un lucru foarte serios care ne-a întristat ca mândri investitori în România. Vom lua orice măsură va fi necesară pentru a ne putea continua activitatea. Nu vom renunța, deși asta nu depinde doar de noi. Daca vom fi tratați cu respect, vom continua. Dacă nu vom fi tratați cu respect, vom închide!”, a declarat CEO-ul grupului austriac.