Persoanele cu inclinatii spre investitile „exotice” isi pot plasa banii pe piata imobiliara din Republica Moldova, in special in capitala Chisinau, unde preturile apartamentelor sunt mult mai mici decat cele din Bucuresti, iar trendul este crescator, spre deosebire de piata autohtona unde se constata o tendinta de scadere potrivit ultimelor estimari ale agentiilor imobiliare.

Astfel, potrivit agentiei Interlic, in ultima luna, in Chisinau, preturile medii la apartamente au fost cuprinse intre 22.500 si 60.500 euro.

Conform sursei citate, cele mai ieftine apartamente sunt cele de tip vechi cu o camera (garsoniere) aflate la periferie.

In ceea ce priveste apartamentele noi, cele cu o camera pot depasi insa 40.000 de euro, in zona centrala, iar cele cu doua camere sar de 50.000 de euro.

Cele mai scumpe sunt apartamentele cu patru camere, din centru, care depasesc 60.000 de euro, conform Interlic.  iar cele mai scumpe fiind, in mod evidente, apartamentele „de tip nou” cu patru camere, din centru.

Potrivit Bursei Imobiliare „Lara”, preturile apartamentelor vechi din Chisinau, construite in epoca sovietica, au inregistrat in acest an o crestere de aproximativ 18%.

Sursa: Interlic (Moldova)