O firmă americană de cercetare în securitate informatică a descoperit un nou set de vulnerabilităţi ale Internet Explorer, la o zi după ce Microsoft a îmbunătăţit browser-ul ca urmare a atacului cibernetic asupra Google în China.

Compania de software a venit cu îmbunătăţiri joi, pentru a lupta împotriva viruşilor care au fost folosiţi în atacul Google şi a altor 12 companii care operează în China.

Firma de cercetare Core Security Technologies a anunţat vineri că a descoperit un alt set de vulnerabilităşi ale Internet Explorer pe care hackerii le-ar putea exploata.

Acces la date personale

„Sunt trei sau patru moduri prin care poate fi condus un astfel de atac“, a declarat Jorge Luis Alvarez Medina, un consultant al Core, care va demonstra vulnerabilităţile sistemului la conferinţa Black Hat din Washington, ce începe în 2 februarie.

Reprezentanţii Microsoft au anunţat că nu pot face comentarii imediate pe această temă. Alvarez Medina a spus că hackerii pot exploata o breşă de patru sau cinci vulnerabilităţi ale Internet Explorer, care este holosit pe sute de milioane de PC-uri din întreaga lume.

Cu toate acestea nici una dintre aceste probleme nu este destul de serioasă încât să compromită PC-urile, un haker ar putea avea control asupra computer-ului doar dacă le exploatează pe toate odată, a menţionat acesta. Printr-o combinaţie a acestor probleme, hackerul ar putea avea acces la toate datele din PC dacă se accesează un link virusat.

SURSA: Reuters