Eva Echeverria, o femeie de 63 de ani, spune că a început să utilizeze pulberea pentru copii incă de la 11 ani, iar în urmă cu 10 ani aceasta a fost diagnosticată cu cancer ovarian. Aceasta a înanintat cazul Judecătoriei din California. Boala este în fază terminală, potrivit avocaților.

Instanța de judecată din California a decis că Johnson & Johnson nu a avertizat în mod adecvat riscurile de cancer produse de produsele pe bază de talc. Reprezentanții companiei apără siguranța produselor lor. Dovezile legate de orice legătură între utilizarea talcului și cancer nu sunt concludente.

Johnson & Johnson, se confrunta cu mii de femei care spun ca au dezvoltat cancer din cauza utilizarii produselor. Compania farmaceutică a pierdut patru din cele cinci cauze anterioare aduse în fața magistraților din Missouri, care au condus la penalități de peste 300 milioane de dolari.

Procesul a presupus că societatea era conștientă de riscul de cancer asociat cu pulberea de talc, dar a ascuns informațiile de la public.

Verdictul include 70 de milioane pentru daune compensatorii și 347 de milioane de dolari pentru daune punitive.