Într-o postare pe pagina de facebook, Camelia Voicu mărturisește că timp de două săptămâni s-a aflat la Terapie Intensivă, în Spitalul Judeţean Buzău, după ce a contractat noul coronavirus.

”Mă gândesc că sunt bine acasă, după bătălia cu COVID dusă timp de două săptămâni, în secţia ATI a Spitalului Judeţean Buzău. Au fost alături medici, asistenti medicali, infirmiere care cu un rar devotament pentru meserie şi pacient au tratat cu atenţie orice urmă a bătăliei. Marele Înger Alb-dr.Ioniţă Victor a condus cu multă luciditate, competenţă şi profesionalism orice demers realizat, totul fiind pus în acţiune de îngerii albi sau galbeni de asistenţi medicali rapizi, precişi, siguri de orice manevră.

Nu există în atitudinea lor teama că s-ar putea îmbolnăvi, ba chiar au şi făcut-o unii dintre ei, urmând a fi trataţi apoi ca pacienţi în alte secţii. Blânzi, empatici, atenţi la nevoile pacientului, ştiau să mobilizeze resursele vitale pentru a obliga pacientul să trăiască când el nu-şi regăsea necesarul de oxigen”, scrie directorul unuia dintre cele mai mari licee din Buzău.

Se duc lupte grele

Totodată, aceasta a mai precizat că ”se duc lupte grele” în secţiile spitalelor pentru salvarea bolnavilor cu COVID-19.

”Se duc lupte puternice în aceste secţii, se lucrează ordonat cu rost la treabă, lupte despre care nu vorbeşte nimeni, ba încă se mai şi inventează teorii.

Le rămân profund recunoscătoare tuturor şi sper să-i întâlnesc pe aceşti salvatori in ţinute normale la temperaturi normale, nu în combinezoane sufocante, în viaţa reală, să ne zâmbim şi să ne bucurăm de recunoştinţă”, a adăugat aceasta.