Situația Mariei Cristian bucătăreasa din comuna giurgiuveană Uzunu nu este străină. Femeia a dat o mare lovitură la debutul pandemiei de coronavirus și a reușit să vândă măști de protecție în valoarea de 12 milioane de euro, o sumă deloc neglijabilă.

Banii munciți au investiți cu cap. Bucătăreasa norocoasă din Giurgiu are deja un teren și are în plan construcția unei vile în curând.

Contactată de România Tv, bucătăreasa a mărturisit că, într-adevăr, deține un teren pe care urmează să construiască o nouă vilă, însă nu se grăbește cu construirea casei și face totul treptat.

”Vă sun de la o firmă de construcții. Am văzut că vă construiți o casă. Nu doriți să vă fac o ofertă?”, au întrebat jurnaliștii.

”Nu, nu! Nu construim… Mai târziu! Îmi pare rău, trebuie să închid, că de la asta o să dezbateți niște subiecte care nu-și au rostul!”, a răspuns maria Cristian.

Cum a ajuns Maria Cristian să vândă măști de 12 milioane de euro

Povestea Mariei Cristian este una de poveste. Bucătăreasa norocoasă din județul Giurgiu , a devenit celebră la începutul pandemiei, când Guvernul României, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, a încheiat un acord cadru în valoare de 56 de milioane de lei pentru achiziționarea de măști de protecție.

Se pare că contractul de aproape 12 milioane de euro a fost încredințat firmei patronate de Maria Cristian, Romwine&Cofee, înființată în urmă cu un an și având ca obiect principal de activitate comerț cu produse alimentare, băuturi și produse din tutun, efectuat prin standuri, chioșcuri și piețe.

Succesul bucătăresei nu este un secret. Femeia a vorbit deschis și în televiziune despre afacerea care a făcut-o celebră în doar câteva luni.

Din păcate însă, în prezent, afacerea măștilor de protecție în valoare de 12 milioane de euro care urmau să fie livrate de firma din Uzunu Guvernului României este anchetată de procurorii DNA.