‘Profitul va fi reinvestit, în 3-5 ani, în notorietate, marketing, iar cel mai important obiectiv este creşterea acoperirii de piaţă, total active şi număr de clienţi. Avem un număr mare de clienţi care din salariu pun, lună de lună, 200-300 lei’, a declarat Alexandru Ciobanu, CEO al BCR BpL.

Potrivit acestuia, instituţia este liderul pieţei de profil cu o cotă de peste 75%, peste 250.000 clienţi, depozite de 862 milioane lei şi active de peste 950,6 milioane lei.

BCR Banca pentru Locuinţe (BCR BpL), subsidiară a Grupului BCR, specializată în economisirea şi creditarea domeniului locativ în sistem colectiv, a fost lansată în iulie 2008. Principalii acţionari sunt Banca Comercială Română (BCR), România – acţionar majoritar cu 80% din acţiuni – şi S Bausparkasse der oesterreichischen Sparkassen, bancă specializată în economisire-creditare a Grupului Erste – 20% din acţiuni.
Pe piaţa din România este loc de 4-5 bănci pentru locuinţe, la fel ca în Cehia, Austria sau Germania, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Alexandru Ciobanu, preşedinte al BCR Banca pentru Locuinţe.

‘Noi nu am putea să creştem aşa de mult de la an la an dacă nu ar fi potenţial. Începem să simţim piaţa, iar peviziunile noastre sunt bazate pe realitate’, a spus Ciobanu.

Potrivit acestuia, 70% din clienţii BCR BpL sunt clienţi ai BCR.

SURSA: Agerpres