Conform AFP, vânzarea face parte dintr-un şir de tranzacţii încheiate de HSBC după ce la începutul acestui an banca a anunţat că are de gând să realizeze economii de până la 3,5 miliarde de dolari până în 2013 şi să elimine 30.000 de locuri de muncă la nivel global. Printre activele pe care HSBC le-a vândut în acest an se numără operaţiunile de carduri de credit din SUA, divizia de brokeraj din Canada şi operaţiunile de retail banking din Rusia, Chile şi Polonia.
Într-un comunicat publicat la Hong Kong, HSBC (cea mai mare bancă din Europa) a anunţat că a convenit vânzarea operaţiunilor sale de private banking din Japonia către Credit Suisse AG şi Credit Suisse Securities (Japan) Ltd. ‘Valoarea activelor incluse în această vânzare se ridica la aproximativ 2,7 miliarde de dolari la 31 octommbrie 2011’, a precizat HSBC. Tranzacţia ar urma să se încheie în al doilea trimestru al anului viitor.
HSBC a ţinut să precizeze că Japonia, a treia economie mondială, va rămâne o piaţă importantă pentru HSBC, bancă înfiinţată la Hong Kong şi Shanghai în 1865 şi care în mod tradiţional s-a concentrat pe piaţa asiatică. În prezent, HSBC are 7.500 de sucursale în peste 80 de ţări şi regiuni. Cu active de 2.720 miliarde de dolari, HSBC este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din lume.
Sursa: Agerpres