Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a numit un nou consilier în echipa sa. Este vorba despre expertul în educaţie Marian Staş, care se va ocupa de dezvoltarea în sistem a unor unități-pilot, experimentale și de aplicație. Informaţia a fost făcută publică chiar de Staş, pe pagina sa de socializare.

Marian Staș are studii de Matematică-Informatică la Universitatea din București și studii de sisteme informatică – calculatoare electronice la Academia Tehnică Militară din București. Noul consilier este cadru didactic asociat la Facultatea de Psihologie și Științele Educației de la Universitatea din București, precum şi la Harvard Kennedy School, unde predă cursuri de vară.

Noul consilier al ministrului Educaţiei s-a remarcat ca preşedinte al Asociației “Clubul Liderii Mileniului Trei”, în cadrul căreia a realizat un program educațional care sprijină dezvoltarea personală şi profesională a unei noi generații de lideri în România. În plus, Marian Staş coordonează proiectul “Școala pe bune” care promovează transformarea școlii ca sistem în România, scrie hotnews.ro.

Ministrul Monica Anisie mai are doi foşti jurnalişti în echipa sa de consilieri: Bogdan Steriopol, fost ziarist sportiv și masterand la Academia Națională de Informații “Mihai Viteazul” și Cristian Tănase fost jurnalist la Evenimentul Zilei și președinte de asociație. Daniela Vişoianu de la “Coaliţia pentru Educaţie” a fost şi ea numită consilier în noiembrie 2019.