Printre cei nominalizați se numără câțiva oameni de presă, dar și oameni fără experiență în media, apropiați PSD, scrie G4Media.ro.

Pe lângă propunerile partidelor și instituțiilor, apare și Grigore Cartianu, care și-a depus candidatura în nume propriu.

Care este lista de candidaturi:

PSD:
Monica Gubernat, ca membru titular. Este actual membru CNA, a fost consilier PSD la Camera Deputaților, fostă asistentă a ministrului PSD al Turismului, Dan Matei Agathon (2000 – 2003), una dintre protectoarele Antenei 3 și RTV în CAN, după cum scrie G4Media.ro.

Ramona Elena Sorescu, tot ca membru titular. A fost producător executiv la Realitatea TV în perioada în care patron era Sorin Ovidiu Vîntu (2007 – 2011), producător executiv la TVR Info și Money Channel, apoi producător video în cadrul lanțului de hoteluri Phoenicia, deținut de Mohammad Murad.

PNL:

Alexandru Kocsis Cristea, ca membru titular. Este director adjunct al Muzeului Cotroceni din anul 2016. Anterior a fost psiholog și șef serviciu la Primăria Sectorului 3.

Oana Simona Dincă, membru supleant. Este consilier parlamentar la grupul PNL, anterior a fost director general la firma de consultanță Public Research.

UDMR:

Eva Orlsolya Borsos, membru titular. Este membru CNA, anterior a lucrat la Programul Operațional Sectorial (POS) Mediu.

USR:

Ștefan Voinea, membru titular. A fost opt ani director de marketing Gazeta de Sud, trei ani director general al trustului Media Sud (ziarul Gazeta de Sud, Radio Sud și televiziunea Alege TV). Este co-autor al Codului Deontologic al instituțiilor mass-media, adoptat în 2009 de Convenția Organizațiilor Media.

 

Ștefan Eugen Ghirghiasa, membru supleant.

Administrația Prezidențială:

Cristina Pocora, membru titular. Este consilier PNL la Camera Deputaților. Anterior a fost deputat PNL de Ialomița, timp de două mandate.

Alexandra Daria Pop, membru supleant. Este consilier la Cotroceni la Departamentul Comunicare Publică, anterior a fost asistent cercetare la VoteWatch Europe.

Guvern:

Adriana Mărgărit, membru titular. Este director de comunicare la Ministerul Fondurilor Europene, anterior a fost atașat pe probleme de muncă la Reprezentanța României la UE, consilier de comunicare al ministrului Rovana Plumb.

Grigore Cartianu, fost redactor șef Adevărul – candidatură pe cont propriu.