Numărul persoanelor izolate la domiciliu după ce s-au întors în ţară este mai mare faţă de ziua anterioară, când au fost izolate 267 de persoane care recent au călătorit în zonele de risc de infectare cu noul coronavirus, potrivit agerpres.ro

Starea de sănătate a persoanelor

Purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi, Marius Voicescu, a declarat presei că specialiştii de la Compartimentul de Epidemiologie din cadrul DSP Iaşi sunt sprijiniţi de medici rezidenţi care au ca specialitate medicină preventivă şi care zilnic monitorizează telefonic starea de sănătate a acestor persoane.

“Până acum nu sunt persoane aflate în carantină în spaţiile special amenajate, nu sunt persoane confirmate cu coronavirus, toate testele efectuate la persoane cu suspiciuni de infecţie cu coronavirus din judeţul Iaşi dar şi din alte judeţe au ieşit negative”, a precizat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi.

Conform datelor oferite de Compartimentul de Epidemiologie a Bolilor Transmisibile din cadrul DSP Iaşi, în săptămâna 17 – 23 februarie în judeţul Iaşi s-au înregistrat 10.285 de cazuri de viroze respiratorii, dintre care 274 au necesitat internare. În ceea ce priveşte pneumoniile au fost raportate 2.042 de cazuri.