Persoanele decedate din cauza infectării cu coronavirus nu vor putea fi înmormântate acolo unde doresc familiile lor şi nici nu vor avea parte de un priveghi, după ce Guvernul chinez a prezentat duminică un protocol strict cu privire la modul în care sunt gestionate cadavrele, ca parte a eforturilor de a controla epidemia, informează EFE.

Tradiţiile funerare sunt interzise

Rămăşiţele umane ale celor infectaţi cu noul coronavirus vor trebui incinerate doar în crematoriile autorizate de oficialităţile chineze şi care să se afle aproape de locul în care s-a produs decesul, cadavrele nu vor fi transportate între diferite regiuni şi nu vor fi îmbălsămate pentru a fi înmormântate, se precizează într-un protocol emis de Consiliul Naţional al Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Civile şi Ministerul Securităţii Publice.

Tradiţiile funerare precum priveghiul sunt interzise, iar cadavrele trebuie dezinfectate şi băgate într-un sac ce va fi sigilat de către medici legişti şi care, odată sigilat, nu mai poate fi deschis, scrie Agerpres.

Serviciile funerare vor trebui să trimită personal şi vehicule speciale pentru a prelua cadavrele şi a le transporta în conformitate cu ruta prestabilită, iar cadavrele trebuie incinerate în crematorii desemnate de autorităţi, potrivit protocolului citat.

În prezent, foarte multe familii chineze preferă incinerarea în locul înhumării clasice, mai ales în marile oraşe. Datele oficiale arată că 45,6% dintre chinezii care au decedat în 2014 au fost incineraţi, potrivit Wikipedia.


Te-ar putea interesa și: