Alimentul care îți scurtează viața cu o jumătate de oră când îl consumi! Experții au evaluat impactul nutrițional

Este vorba despre un aliment popular printre multe persoane: hotdog-ul. Potrivit concluziei la care au ajuns experții de la Universitatea din Michigan, consumul acestui aliment îți scurtează viața cu treizeci și șase de minute.

Specialiștii au subliniat că se pierd 0,45 minute pentru fiecare gram de orice fel de carne procesată pe care o persoană o mănâncă în SUA. Mai precis, ele șaizeci și unu de grame de carne procesată dintr-un hotdog rezultă în douăzeci și șapte de minute de viață pierdute din cauza cantității de carne procesată. Mai mult, trebuie luați în considerare și ceilalți factori de risc, precum sodiul și acizii grași care contribuie la reducerea speranței de viață.

Ce aliment are un efect opus?

Simultan, o aripă de pui dă înapoi trei minute și treizeci de secunde, spun experții de la Universitatea din Michigan. Mai mult, un consumator de carne care decide să înlocuiască 10% din caloriile sale zilnice, 250 pentru bărbați și 200 pentru femei, cu nuci, fructe și legume în loc de carne procesată sau carne de vită, va câștiga patruzeci și opt de minute de viață sănătoasă.

La rândul lor, o mână de nuci poate reda douăzeci și șase de minute, în timp ce o porție de somon doar șaisprezece.

Carnea și alte alimente procesate au devenit parte integrantă din dieta multor oameni

Alimentele procesate nu sunt deloc benefice pentru organism, iar consumul regulat de alimente foarte procesate poate duce la probleme semnificative de sănătate.

Un raport OMS din 2015 avertiza că un consum de carne procesată poate provoca apariţia unor forme de cancer al sistemului digestiv. Recomandările OMS se refereau la toate produsele din carne obținute prin sărare, maturare, fermentare, afumare sau alte procese menite să îmbunătățească gustul și valabilitatea.

În afara gustărilor procesate, produsele procesate din carne sunt din ce în ce mai dăunătoare organismului, ducând la balonare, inflamație și alte probleme digestive. Dacă aveți probleme cu sănătatea intestinală și consumați în mod regulat carne procesată, ar trebui să fiți conștient că vă puneți organismul la grele încercări, potrivit Shefinds.

Când vine vorba de sănătatea intestinală, nu se poate spune că există o carne procesată ”mai bună decât alta”. Este clar că toate sunt pline de conservanți și de ingrediente nesănătoase care, în timp, ne afectează organismul.

„Toate cărnurile procesate sunt asociate cu un risc crescut de cancer de colon, cancer colorectal și alte tipuri de cancer gastro-intestinal, inclusiv cancerul de stomac”, explică Dana Ellis Hunnes, autoarea cărții Recipe for Survival. „Iar aici vorbim de toate tipurile de salam, de hotdogs, de bacon și orice are nitrați sau care a fost afumat.”