Avertisment de ultim moment în comunitatea medicală

Agenţia Europeană pentru Medicamente a anunţat astăzi că nu recomandă utilizarea medicamentului antiparazitar Ivermectină în lupta cu noul coronavirus, în afara studiilor clinice controlate, conform afp.com

EMA „a concluzionat că datele disponibile nu susţin utilizarea acestui medicament pentru tratarea COVID-19 în afara studiilor clinice”, a declarat agenţia cu sediul în Amsterdam, potrivit sursei menționate.

Sunt necesare studii suplimentare

„Sunt necesare studii suplimentare pentru a trage concluzii cu privire la eficacitatea şi siguranţa produsului în prevenirea şi tratarea COVID-19”, a adăugat Agenţia Europeană pentru Medicamente.

Eficacitatea Ivermectinei împotriva coronavirusului, prezentată uneori pe reţelele sociale ca un remediu „miraculos”, nu a fost dovedită ştiinţific, susţine EMA.

Utilizarea acestui medicament ca tratament împotriva COVID-19 nu este, de asemenea, autorizată în Uniunea Europeană, iar EMA nu a primit „nicio cerere pentru o astfel de utilizare”, a declarat autoritatea de reglementare europeană.

„Studiile de laborator au arătat că Ivermectina poate bloca replicarea SARS-CoV-2, dar la concentraţii mult mai mari decât cele obţinute cu dozele autorizate în prezent”, a explicat EMA.

Prin urmare, efectele adverse şi posibila toxicitate nu pot fi excluse la aceste doze, a adăugat agenţia.

Metoda inedită pentru anihilarea COVID-19

Un medic clujean, dr. Horia Maniu, propune o metodă inedită de cercetare pentru anihilarea COVID-19, cu radiaţie ionizantă, radiaţie care ar putea influenţa câmpul electrostatic al virusului, iar ideea sa este susţinută de specialişti în domeniu.

„Studiind rezultatele unor cercetători chinezi, am descoperit că există posibilitatea modificării câmpului electrostatic prin expunerea SARS-CoV-2 la un fascicul de radiaţie ionizantă, cu potenţiale modificări funcţionale sau chiar structurale ale virusului SARS-CoV-2, care să-i atenueze cel puţin infecţiozitatea sau chiar să o anuleze”, a declarat, pentru Agerpres, dr. Horia Maniu.

Sursă foto: Pexels.com