Noul şef al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Ştefan Ioniţă va avea un venit de peste 30.000 de lei, ne-au declarat surse din cadrul Ministerul Transporturilor.

„Pe motiv că este numit conform ordonanţei 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, Ștefan Ioniță, este remunerat conform managerilor privați. Salariul noului director al CNAIR are o parte fixă şi una variabilă, Ştefan Ioniţă nu are indicatori de performanţă. În prezent, conducerea CNAIR negociază cu Ştefan Ioniţă compnenta variabilă, respectiv sporul de fonduri europene care poate ajunge la 75% din salariul de încadrare”, ne-au explicat sursele citate.
Potrivit acestora, salariul noului director CNAIR, Ştefan Ioniţă este de aproximativ 20.000 de lei, fără sporuri. „Contractul de mandat pentru Ştefan Ioniţă este semnat pentru o perioadă de 4 luni, plus 2 luni de prelungire în cazuri justificate. În cadrul negocierilor, sporul de fonduri europene pentru noul director CNAIR este de cel puţin 40% din salariul de încadrare”, ne-au mai declarat sursele citate.
Contractul de mandat semnat de directorul general interimar CNAIR, Ştefan Ioniţă nu prevede niciun indicator de performanță.