Preşedintele socialist şi-a exprimat poziţia critică în timp ce îşi anunţa planurile de a avea o primă întâlnire cu premierul britanic David Cameron. Întrebat cum va proceda cu şeful guvernului britanic, având în vedere că David Cameron nu a dorit să îl întâlnească înainte de alegeri, Hollande a declarat, la rândul său, că va avea o întâlnire scurtă cu acesta.

François Hollande, care s-a descris ca fiind un "inamic al finanţelor", a spus că şi antipatia sa faţă de centrul financiar al Londrei, City, va deveni mai clară. În urmă cu câteva zile, Hollande a criticat obsesia britanică faţă de protejarea centrului financiar de legile europene, potrivit Daily Mail.

"Haideţi să recunoaştem că britanicii au fost extrem de timizi în privinţa reglementării financiare şi au fost preocupaţi doar să protejeze interesele City-ului. De aici, reticenţa lor faţă de crearea unei taxe financiare pe tranzacţii şi faţă de armonizarea fiscală europeană. La asta se adaugă o indiferenţă faţă de soarta zonei euro, deoarece Marea Britanie e protejată de speculaţii de vreme ce banca sa centrală poate interveni direct pentru a finanţa datoria. Europa nu este casă de marcat şi cu atât mai puţin restaurant de auto-servire", a declarat Hollande.