Vladimir Putin a șocat Europa

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a subliniat importanța unei Rusii suverane și puternice în contextul stabilizării ordinii mondiale.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei adunări a Consiliului Popular Rus Mondial, unde Putin a evidențiat rolul pe care țara sa îl joacă în modelarea unei lumi mai echitabile.

Vladimir Putin a afirmat că o ordine mondială stabilă este imposibilă fără o Rusie suverană și puternică. El a adăugat că țara sa se situează în fruntea formării unei lumi mai drepte și că lupta actuală nu vizează doar libertatea Rusiei, ci și libertatea întregii lumi.

„Spunem deschis că dictatura unui hegemon este decrepită, a mers prost, așa cum se spune, și este pur și simplu periculoasă pentru alții. Acest lucru este deja clar pentru întreaga majoritate mondială”, a declarat Putin.

vladimir putin
SURSA FOTO: kremlin.ru

Rusia apără securitatea și bunăstarea poporului

În contextul actualului conflict cu Ucraina, pe care l-a numit „operațiune militară specială”, Putin a subliniat caracterul său de „eliberare națională.”

El a argumentat că Rusia apără securitatea și bunăstarea poporului său. În plus, el a afirmat că țara sa, prin istoria sa, a fost o barieră împotriva celor care aspiră la dominația mondială.

Președintele rus a insistat asupra importanței etniei ruse și a poporului rus în garantarea existenței unei lumii ruse autentice. Putin a menționat că statusul limbii ruse, ca limbă a poporului formator de stat, este consacrat în Constituția Rusiei.

Concluzionând, Putin a subliniat că doar o Rusie suverană, unită și puternică poate asigura dezvoltarea viitoare și originală:

  • a poporului rus
  • a celorlalte popoare care trăiesc în țară de secole

Rusia acuză Occidentul de „rusofobie”

El a denunțat ceea ce a descris drept „rusofobie” occidentală.

Liderul de la Kremlin a declarat că „diversitatea și unitatea noastră de culturi, tradiții, limbi și grupuri etnice pur și simplu nu se încadrează în logica rasiștilor și colonialiștilor occidentali, în schema lor crudă de depersonalizare totală, dezunire, suprimare și exploatare”.

„Dacă nu o pot face cu forța, vor încerca să semene conflicte”, a spus el, promițând să blocheze „orice interferență externă, provocări cu scopul de a provoca conflicte interetnice sau interreligioase ca acțiuni agresive împotriva țării noastre, ca o încercare de a alimenta din nou terorismul și extremismul în Rusia ca instrument de luptă împotriva noastră”.

În contextul luptelor din Ucraina, autoritățile ruse și-au intensificat represiunea împotriva disidenței. Acestea au arestat și încarcerat protestatari și activiști și reducând la tăcere agențiile de presă independente.

Putin a spus că ordinea globală dominată de SUA a devenit din ce în ce mai decrepită. El a spus că „țara noastră este cea care se află acum în fruntea creării unei ordini mondiale mai echitabile”, scrie AP News.