Guvernul a publicat "Centralizatorul contractelor de deszăpezire pe drumurile publice pentru perioada sezonului rece 2016-2017” încheiate până în 25 noiembrie, care arată că în 29 de judeţe au fost încheiate contracte pentru întreaga reţea de drumuri naţionale, iar gradul de acoperire, conform contractelor încheiate, este parţial în judeţele Călăraşi, Dâmboviţa şi Ilfov, în timp ce în nouă judeţe nu au contracte de deszăpezire în vigoare pentru sezonul rece întrucât procedurile de atribuire se află în diferite stadii: suspendate/contestate/anulate, scrie digi24.ro.  

Pe sectoarele de drumuri naţionale pentru care nu sunt semnate acorduri cadru şi nici contracte subsecvente se va interveni cu utilaje ale Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR S.A.), precum şi prin redistribuire de utilaje din viitoarele acorduri cadru care sunt în curs de semnare, potrivit Guvernului.

Referitor la drumurile judeţene, activitatea s-a finalizat în 35 de judeţe, în judeţele Mehedinţi şi Neamţ fiind încheiate contracte cu valabilitate până la sfârşitul acestui an şi fiind urmată procedura de achiziţie pentru următoarea perioadă, începând cu 1 ianuarie 2017.

În judeţul Constanţa intervenţia se asigură în regie proprie, cu menţiunea că Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Constanţa se află în procedură de faliment, iar în judeţul Argeş deszăpezirea se realizează în regie proprie, prin utilaje din dotarea Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri.

În judeţele Călăraşi şi Gorj deszăpezirea se asigură pentru drumurile judeţene asfaltate/pietruite, cu excepţia tronsoanelor cu trafic redus de vehicule. Au contracte încheiate pentru o parte din teritoriul de competenţă la nivel judeţean următoarele: Dâmboviţa, Giurgiu şi Mureş (în prezent, se desfăşoară procedura de atribuire pentru celelalte zone), iar în judeţul Prahova nu sunt încheiate contracte (procedurile de achiziţie fiind în diverse stadii).

Din datele centralizate până în 25 noiembrie, 2.134 din cele 3.186 de unităţi administrativ teritoriale au asigurată activitatea de deszăpezire.