Potrivit sursei citate, cei care au condus societatea comerciala din 2009 si pana in prezent au efectuat sau girat unele activitati economice care au dus lapagubirea bugetului statului cu suma mentionata mai sus. Porumboiu arată că nu mai are nicio legatura cu aceasta firma de peste un an. O parte din prejudiciul revendicat de stat a fost realizat, însă, în perioada în care societatea comerciala a fost controlata de acesta, arată jurnaliştii de la publicaţia locală citată. Potrivit acestora, afaceristul vasluian a detinut 84 la suta din actiuni, dar in vara anului trecut le-a cesionat finului sau, Ciprian Damian

Din suma totala de 86.155.875 lei (circa 20 mil. euro) pe care trebuie sa o incaseze statul, 30.165.255 lei reprezinta impozit pe profit.
La FC Vaslui au jucat in ultimii ani fotbalisti  precum Wesley, SanmarteanAdailton. Inspectorii ieseni ai Fiscului au gasit nereguli grave si pe statul de plata al jucatorilor. Astfel, s-a constatat ca nu s-a platit corect impozitul pe, conducerea firmei neînregistrând banii platiti fotbalistilor ca fiind cheltuieli de natura salariala, ci bani pentru "activitati sportive independente".  Peste 127.000.000 lei reprezinta sumele platite fotbalistilor si neinregistrate corect la capitolul privind cheltuielile salariale. Din aceasta suma, impozitele aferente nedeclarate reprezinta circa 20.000.000 lei.

 

La data de 22 octombrie 2014, Tribunalul Vaslui a admis cererea creditorilor Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vaslui şi SC Comprest SA Vaslui de deschidere a procedurii generale a insolvenţei împotriva firmei Sporting Club SA Vaslui, numind în calitate de administrator judiciar pe Estconsult IPURL.

Sporting Club SA Vaslui a fost înfiinţată în anul 2005, fiind specializată pe „Activităţi ale cluburilor sportive”. În fapt, firma administra activitatea fostei echipe FC Vaslui, desfiinţată la finalul campionatului trecut, la capătul unor exerciţii financiare încheiate dezastruos, în pofida rezultatelor bune ale echipei finanţate constant de Adrian Porumboiu.

Din 2009, Sporting Club SA Vaslui a început să consemneze pierderi substanţiale, în anul 2012 ridicându-se la un vârf de peste 40 mil. lei, în condiţiile unei cifre de aafaceri de 26 mil. lei.

La data de 30 iunie 2014, societatea înregistra restanţe de plată către bugetele de stat în valoare cumulată de 37 mil. lei 

În prezent, capitalul social al Sporting Club SA Vaslui este controlat de Damian Ciprian Iulian, cu 84%, diferenţa de 16 procente fiind în posesia Consiliului Local Vaslui.