Statele Unite au înregistrat pentru a doua zi consecutiv aproape 2.000 de morţi legate de noul coronavirus, potrivit bilanţului prezentat miercuri la ora locală 20.30 de Universitatea Johns Hopkins, notează AFP.

Este încă o dată cel mai grav bilanţ cotidian la nivel mondial de la declanşarea pandemiei.

Acest nou record (+1973 morţi), uşor mai mare decât cel din ajun (+1939), ridică la 14.695 numărul total al deceselor înregistrate. Prima putere mondială a depăşit Spania (14.555 morţi), dar este mai puţin îndoliată decât Italia (17.669).

În statul New York a fost înregistrat un nou record de decese cauzate de noul coronavirus, cu 779 de decese în 24 de ore, dar progresia pandemiei se stabilizează, a declarat miercuri guvernatorul Andrew Cuomo.

Măsurile de izolare şi suspendarea activităţilor neesenţiale ”au efect”, a menţionat guvernatorul.

”Curba” progresiei noilor cazuri de spitalizare ”se aplatizează”, a explicat guvernatorul, în cursul unei conferinţe de presă zilnice, informează Agerpres.

În context, trebuie precizat că în Statele Unite s-a depăşit miercuri pragul de 400.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, potrivit bilanţului stabilit de universitatea americană Johns Hopkins.

Sâmbăta a fost depăşit pragul de 300.000 de cazuri declarate de infectare cu noul coronavirus.