Nokia 207, Nokia 208 şi Nokia 208 Dual SIM sunt create pentru oameni care apreciază un telefon clasic şi tastatura tradiţională dar vor să beneficieze şi de experienţe de tip smartphone, precum accesarea internetului şi a reţelelor de socializare,” a declarat Timo Toikkanen, Executive Vice President, Mobile Phones, Nokia.

Nokia 207 şi Nokia 208 oferă o tastatură alfanumerică familiară pentru scrierea rapidă a mesajelor şi Mail for Exchange, pentru acces facil la contul de e-mail şi calendarul de lucru. La fel ca dispozitivele din portofoliul Nokia Mobile Phones, Nokia 208 şi Nokia 207 oferă experienţe de Internet mobil mai rapide, la costuri mai accesibile. Suportul pentru 3G împreună cu compresia de date disponibilă prin Nokia Xpress Browser ajută oamenii să se bucure de experienţe mobile la costuri mai mici.

Aceste experienţe includ aplicaţii de socializare de top, precum WhatsApp, Facebook şi Twitter, alături de streaming video prin YouTube şi Vuclip. Pentru o versatilitate şi mai mare, utilizatorii pot folosi Nokia 208 sau Nokia 207 şi ca modem portabil, prin simpla conectare a dispozitivului la un laptop folosind un cablu USB pentru acces la Internet oricând şi oriunde.

Autonomie de peste o lună

Nokia 207 şi Nokia 208 oferă o autonomie excepţională a bateriei – până la 33 de zile în standby pentru Nokia 207 şi Nokia 208 şi până la 20 de zile în standby pentru Nokia 208 Dual-SIM. Uşor de curăţat şi rezistente la zgârieturi, terminalele sunt rezistente la uzura zilnică şi la condiţii mai nefavorabile, precum medii cu temperaturi ridicate sau praf.  Nokia 208 va fi disponibil în variantele single-SIM şi Easy Swap Dual-SIM. Nokia 207 va fi disponibil ca opţiune single-SIM fără cameră foto în Europa. Culorile disponibile includ roşu, cyan, galben, alb şi negru. Preţul estimativ pentru Nokia 207 şi Nokia 208 va fi de 68 de dolari (52 de euro) iar livrările sunt planificate să înceapă din al treilea trimestru al acestui an.