Deși pare, poate, surprinzător, prima poziție în clasementul din acest an este ocupată de Kiev. Capitala Ucrainei a supraviețuit imperiului mongol, celui de-al doilea război mondial, Cernobâlului, dar și regimului sovietic. Poate toate acestea, la care se adaugă teatrele, muzeele și siturile religioase fac din Kiev centrul culturii ucrainiene.

În urma capitalei Ucrainei, pe poziția a doua, se află Moscova, orașul contrastelor. Piața Roșie, Kremlinul, mausoleul lui Lenin sau muzeul KGB se numără printre simbolurile orașului și, în același timp, atracțiile principale ale Capitalei. Rusia mai are o altă destinație în topul celor de la Trip Advisor. Este vorba de St. Petersburg, aflat pe poziția a patra.

Podiumul este completat de Torino. În orașul situat în regiunea Piedmont (nordul Italiei) se află Muzeul Antichității Egiptene care găzduiește a doua cea mai valoroasă colecție egipteană din lume. Italia, la rându-i, mai are un alt oraș în topul preferințelor consumatorilor. Napoli se află pe poziția a cincea în clasamentul Trip Advisor și este urmat de trei destinații ale Marii Britanii. Este vorba de Glasgow, cel mai mare oraș scoțian, Manchester, faimos datorită fotbalului, respectiv Belfast. Deși clasamentul este completat de Valencia, frumos oraș al Spaniei, cititorii Trip Advisor au decis că și Liverpool trebuie să se situaeze în acest top.

În clasamentul la nivel mondial, podiumul este ocupat de Mar del Plata (Argentina), Sao Paulo (Brazilia) și Kiev (Ucraina).