Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor a aprobat modificarea legislației secundare, emisă în aplicarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuințelor, republicată. Potrivit acestor modificări, toate societățile de asigurare autorizate să subscrie riscuri de catastrofă naturală vor putea încheia asigurări facultative doar pentru sume asigurate care exced celor acoperite prin polița obligatorie pentru locuințe, respectiv 10.000 de euro sau 20.000 de euro. Pentru riscurile şi sumele asigurate obligatoriu, prevăzute în Legea nr. 260/2008,  societățile de asigurare, vor putea încheia doar poliţe de asigurare obligatorie împotriva dezastrelor naturale – PAD.
Asigurarea obligatorie a locuințelor este emisă de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) și poate fi vândută doar prin intermediul celor 12 societăți de asigurare, acționari ai PAID.
“Considerăm că aceste modificări de acte normative vor asigura atingerea obiectivului principal ce a fost stabilit prin legea privind asigurarea obligatorie a locuințelor, respectiv cuprinderea în asigurare a fondului locativ din România. Consiliul CSA va iniția toate demersurile necesare, astfel încât prevederile Legii nr. 260/2008 să fie aplicate unitar de societățile de asigurare”, a declarat președintele CSA, Constantin Buzoianu.
Totodată, Consiliul CSA a aprobat majorarea comisionul de 10%, plătit de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) societăților care intermediază vânzarea polițelor de asigurare obligatorie pentru locuințe, până la maximum 20% din valoarea primei de asigurare.