Romică Potorac, directorul Institutului Național de Criminalistică, a vorbit vineri seara, într-un interviu Antena 3, despre ancheta de la Caracal şi ultimele detalii cu privire la probleme ridicate din Casa Groazei.

ADN-ul trimis la FBI rezistă mii de ani(…). Despre costul unei analize genetice a ADN-ului mitocondrial nu aș putea să vă spun având în vedere că nu realizăm în cadrul institutului. Pentru a analiza ADN mitocondrial trebuie anumite condiții deosebite. Având în vedere numărul mare de replici identificate în citoplasma celulei ar trebui un laborator separat, cu o dotare separată, echipamente un flux tehnologic. Intenționăm să înființăm și la noi un astfel de laborator, în viitorul apropiat”, a explicat Romică Potorac.

Întrebat câte probe are Institutul Național de Criminalistică în lucru din cele primite din Caracal, Romică Potorac a spus că au fost expertizate sute de probe şi munca specialiştilor este aproape gata.

„Până în prezent au fost lucrate mai multe sute de probe pe cazul Caracal, mai sunt puține de lucrat”, a mai explicat acesta.

Magistraţii Tribunalului Olt au prelungit până pe 24 octombrie mandatul de arestare pentru Gheorghe Dincă, inculpat în cazul crimelor din Caracal.