Nissan Motor Co. isi va orienteaza productia din America de Nord spre automobilele echipate cu motoate in patru cilindri, a declarat presedintele executiv al Renault Nissan, Carlos Ghosn.

„In prezent, cererea din piata este pentru automobile si in mod special pentru cele cu motoate cu patru cilindri. Nu putem face fata acestei cereri, dar in acelasi timp avem o capacitate suplimentara pe segmentul camionetelor”, a precizat Ghosn, citat de Automotive News.

De asemenea, compania intentioneaza sa intrerupa productia modelelor Quest si Infiniti QX56 la fabrica din Canton (Mississippi), in locul acestora urmand a fi produse vehicule comperciale usoare. Potrivit reprezentantului Nissan, compania va fi nevoita sa faca si mai multe schimbari daca piata se va orienta masiv spre masinile mici cu un consum redus de combustibil. Ghosn a explicat ca momentan, Nissan dispune de un stoc de automobile care ii va ajunge mai putin de 30 de zile in America de Nord, in timp ce stocurile camionete pot asigura vanzarile pentru sase luni.

Vanzarile companiei pe segmantul automobilelor au crescut cu 5,3% in primele sase luni ale acestui an, ajungand la 335.969 unitati, in timp ce vanzarile de camionete au scazut cu 13,8%, ajungand la 186.353 unitati in aceeasi perioada de timp.