Nicușor Dan, vestea momentului pentru bucureștenii care se confruntă cu probleme de termoficare

Astfel, Nicușor Dan a scris că în momentul de față sunt „datorii zero pentru subvenția la termoficare, față de 480 de milioane de lei datorii la preluarea mandatului”. Amintim că graficul prezentat de acesta poate fi vizualizat la finalul articolului.

„Graficul de mai jos nu dă nici căldură și nici apă caldă acelor bucureșteni care sunt încă, din păcate, afectați de sincopele sistemului de termoficare. Ne ajută însă pe toți să înțelegem care e sursa problemelor. Foarte mulți bani necesari investițiilor în termoficare (producție și transport) – și care prin buget ar fi trebuit să ajungă în sistemul de termoficare! – s-au dus în ultimii 10 ani pe tot felul de prostii și nu acolo unde era nevoie de ei.

2021 a fost primul an în care Primăria Generală s-a achitat integral de obligațiile de plată la termie. Azi sunt deci datorii ZERO pentru subvenția la termoficare, față de 480 de milioane de lei datorii la preluarea mandatului. Facem toate eforturile pentru normalitate și vă asigur din nou că termoficarea rămâne prima pe lista de priorități a PMB”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Vești bune pentru bucureșteni

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a făcut anterior un anunț cu privire la extinderea magistralei de metrou M4. Acesta a comunicat faptul că a descutat deja cu reprezentanții Ministerului Transporturilor în legătură cu proiectul de extindere al magistralei și cel al trenului metropolitan.

„Alături de colegii specialişti în mobilitate urbană din Primăria Capitalei, am avut azi o întâlnire cu reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, pentru a discuta despre două proiecte de transport importante din Bucureşti.

Primul subiect a fost extinderea magistralei de metrou M4, pentru care Primăria Generală trebuie să dea aviz pe PUZ în perioada următoare. Discuţia este complexă, pentru că trebuie integrate mai multe facilităţi urbane, dar există deschidere de ambele părţi pentru a ne încadra în termenele de finanţare”, a scris Nicuşor Dan pe pagina sa de socializare.

Edilul general a mai spus că al doilea subiect a fost trenul metropolitan (metroul de suprafaţă). „Studiul de prefezabilitate se apropie de final. Avem un parteneriat semnat. Am discutat despre cum putem să împărţim responsabilităţile pentru a grăbi implementarea”, a completat Nicuşor Dan, într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.