Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a afirmat într-o postare pe Facebook că fostul edil, Gabriela Firea, a uitat că a lăsat Bucureștiul într-o situație financiară dezastruoasă.

Bucureștiul, datorie de 1.000 de ori mai mare decât bugetul

Acesta susține că la preluarea mandatului, a găsit un buget de 3 milioane de lei şi datorii curente de 3 miliarde de lei. Însă acum, situația financiară este una stabilă, iar Capitala nu mai are datorii.

„Fostul primar, Gabriela Firea, se pare că a uitat situaţia financiară dezastruoasă în care a lăsat oraşul şi mă acuză că plătesc «datorii închipuite». Îi reîmprospătez memoria. Când am ajuns în primărie, am găsit un buget de 3 milioane de lei şi datorii curente de 3 miliarde de lei.

Adică o datorie de 1.000 de ori mai mare decât bugetul. Din cele trei miliarde, 165 de milioane de lei erau neplătiţi pentru autobuzele Otokar. Creditele pentru investiţii erau blocate.

Datoriile curente trebuiau plătite imediat. Conturile Primăriei erau blocate. Eram practic în faliment nedeclarat. Iar lista dezastrului poate continua. Astăzi avem o situație financiară stabilă. Am început anul cu ZERO datorii curente, iar lucrările de investiții sunt deblocate și continuă.

Înţeleg că Gabriela Firea a intrat în logica de campanie şi în stilul PSD distorsionează adevărul. Însă cifrele nu pot fi cosmetizate”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Acuzaţiile lansate anterior de către Gabriela Firea la adresa actualului primar general

Postarea actualului edil al Capitalei vine după ce Gabriela Firea a scris, tot pe Facebook că Bucureștiul „a ajuns pe mâinile unor falși salvatori și toate proiectele majore sunt blocate”.

„Bucureștiul trebuie salvat cu adevărat! Capitala a ajuns pe mâinile unor falși salvatori și toate proiectele majore sunt blocate! Orașul s-a degradat și mai mult în acești peste doi ani în care actuala conducere s-a preocupat doar de lucruri mărunte și răfuieli politice fără sfârșit.

Este nevoie de o echipă serioasă, pregătită să reia toate proiectele blocate”, a scris, joi, 9 februarie, Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, ea susține că singurii vinovați sunt Nicușor Dan, USR București și PNL București.

„Doar primarii și consilierii social democrați înțeleg ce înseamnă administrarea acestui oraș și pot relua investițiile în spitale și școli, pot redeschide șantierele și sunt în stare să atragă fonduri europene pentru dezvoltarea serviciilor publice. Am analizat, împreună cu parlamentarii, consilierii generali social democrați și liderii organizațiilor de sector din București, situația în care se află proiectele începute de PSD în București.

Majoritatea obiectivelor de investiții pe care le-am început sunt blocate! Tragic este că Bucureștiul a avut în acești doi ani mai mulți bani la dispoziție și tot ce am auzit au fost minciuni despre <greaua moștenire> și datorii închipuite. În plus, e dramatic faptul că proiecte majore pentru oameni riscă să piardă finanțări nerambursabile importante. Echipa social-democrată din București este pregătită să repare tot răul făcut, chiar dacă nu va fi o muncă ușoară”, a conchis Gabriela Firea.