Anunțul momentului pentru cei care stau la bloc! Se va întâmpla iarna aceasta. Nicușor Dan a spus-o clar

Primarul general al Capitalei a vorbit despre ceea ce se întâmplă acum cu sistemul de termoficare, subliniind că CET Sud se află în revizie în luna iulie.

Nicușor Dan spune că, în mod normal, CET Progresul trebuia să suplimenteze lipsa de apă pe perioada reviziei CET Sud, însă acest lucru nu s-a putut întâmpla din cauză că nici conductele din această zonă nu fac față presiunii.

”Dacă vorbim de problema căldurii şi a apei calde, dacă vorbim punctual, acum suntem în luna iulie, avem o revizie obligatorie. Problema apei calde vine din reţeaua noastră de conducte (..) şi vine din producţie şi aici e o mare problemă, care nu e la noi, ci la Ministerul Energiei, din centrale vechi

”În mod normal, a trebuit să îl suplimentez cu CET Progresul numai că nici acesta, nici conductele pe zona de est nu fac faţă la presiune, atunci am avut avarii şi mulţi oameni fără apă caldă”, spune Nicușor Dan.

Iarna din acest an va fi mai bună decât cea din 2021

Edilul a mai spus, la B1 TV, că iarna aceasta va fi mai bună decât cea trecută și că lucrările efectuate în această perioadă vor ajuta ca la iarnă să nu se mai producă avarii.

”O să fie mai bine iarna aceasta decât iarna trecută. În mod deliberat s-au făcut nişte lucrări şi s-a oprit apa caldă în câteva zone, pentru câteva săptămâni, ca locurile unde noi ştim că sunt avarii să nu se mai producă iarna asta.

Pe scurt, pe ceea ce înseamnă transport, avem patru şantiere în desfăşurare, câte 10 kilometri fiecare.

Am avut ghinion cu războiul din Ucraina şi nu au început în martie cum trebuia, dar o să facem aproximativ 35 de kilometri anul acesta ceea ce înseamnă mult mai mult decât s-a făcut până acum”, spune acesta.

Va fi înființată o centrală provizorie

Nicușor Dan a mai precizat că va fi înființată o centrală provizorie la fostul CET Titan și că aceasta va funcționa din iarna aceasta.

”Anul trecut, 2021 nu aveam licitaţiile făcute. Am pierdut anul 2021 pentru că administraţia anterioară prevăzuse că o singură companie municipală poate să facă 60 de km, când ea poate să facă 10 km pe an. ce am făcut în 2021, am făcut toate licitaţiile şi ca să intrăm în primăvara lui 2022 în forţă. (…)

Chiar dacă am avea un număr infinit de bani şi de constructori tot nu vom putea să avem un ritm mai mare de 50-60 de km pe an, pentru că trebuie să furnizăm apă şi căldură”, spune primarul general al Capitalei.