Într-o postare pe pagina personală de facebook, Nicușor Dan îi anunță pe alegători că acceptat invitația de a participa la o dezbatere publică cu Gabriela Firea.

Aceasta ar urma să aibă loc cu doar patru zile înainte de alegerile locale, iar candidatul la Primăria Capitalei speră ca Primarul General să accepte invitația, având în vedere refuzurile anterioare.

„Am acceptat invitația adresată de postul TV Realitatea Plus de a participa la o dezbatere față în față cu Gabriela Firea, pe 23 septembrie.

Presupun că și contracandidata mea a primit o invitație similară și sper să confirme participarea. A refuzat dezbaterile propuse de mine la sediul Primăriei, a refuzat dezbaterea la o autobază STB (locație propusă chiar de ea!), va refuza și o dezbatere standard la televiziune?”, scrie Nicușor Dan pe facebook.

Bucureștenii au întrebări

Totodată, acesta a mai precizat că dezbaterea este esențială, având în vedere multitudinea de întrebări pe care bucureștenii le au. De asemenea, Nicușor Dan a mai precizat că dezbaterea le va oferi oamenilor posibilitatea de a face o comparație și de a alege corect.

„Văd că Firea e foarte vitează prin interpuși sau în postări pe Facebook, unde ridică diverse întrebări. Am și eu o serie de întrebări pentru ea, au și bucureștenii care ne-au scris pe https://bucurestiumilit.ro/ peste 26000 de întrebări și probleme pentru ea.

Avem deci ce dezbate, iar oamenii vor putea face o comparație directă între noi”, a mai scris candidatul la Primăria Capitalei.

La începutul acestei luni, candidatul PSD, Gabriela Firea, a refuzat provocarea candidatului dreptei, Nicușor Dan, de a face trei dezbateri, unu la unu, în sala de consiliu a Primăriei Capitalei.

Reacția candidatului partidelor de dreapta, Nicușor Dan, a fost promptă: „Așa cum bănuiam, candidatului Firea îi este frică să iasă într-o dezbatere publică alături de mine, în condițiile în care suntem singurii candidați cu șanse de a câștiga alegerile, care se desfășoară într-un singur tur”.

Sursă foto: INQUAM/Octav Ganea